Găsiți mașina de tuns gazonul perfectă pentru grădina dvs.

AL-KO oferă o gamă cuprinzătoare de mașini de tuns iarba, fie că sunteți în căutarea unei mașini de tuns iarba pe benzină potrivite pentru a tunde într-o grădină mare sau a unei mașini de tuns iarba compacte, fără fir sau electrice, pentru întreținerea peluzelor din grădini mici, veți găsi cu siguranță mașina de tuns iarba ideală pentru nevoile dumneavoastră. Pentru o îngrijire complet automatizată a gazonului, descoperiți robotul nostru de tuns gazon Robolinho®.

Cu o experiență de peste 50 de ani în dezvoltarea de mașini de tuns iarba în Germania, folosind componente de înaltă calitate și cele mai recente tehnici de fabricație, mașinile de tuns iarba AL-KO sunt proiectate pentru a oferi performanțe ridicate și o durată de viață lungă.

Product filter
Beneficiile dumneavoastră
Mașini de tuns gazonul AL-KO| Reglarea eficientă a înălțimii de tăiere

Reglarea înălțimii de tăiere

Înălțimea de tăiere poate fi reglată cu un singur mâner. În funcție de model, reglarea se face pentru fiecare roată în parte sau în mod centralizat, în până la 7 trepte.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Atașarea penei de mulcire

Funcția de mulcire după nevoie

Pana de mulcire (inclus la unele modele) poate fi montat fără unelte. Resturile de iarbă deosebit de fine sunt returnate pe gazon ca îngrășământ natural.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Rulare ușoară datorită roților mari

Înaintare ușoară

Anvelopele de la mașinile de tuns iarba AL-KO sunt delicate cu gazonul și asigură un confort optim de tuns. De asemenea, tracțiunea roților din spate XL sau XXL garantează cea mai bună tracțiune pe gazon.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Tehnologia MaxAirflow pentru golirea mai rară a coșului colector

Coș colector plin, mai puține opriri

Tehnologia MaxAirflow asigură că resturile de gazon ajung în partea din spate a coșului colector, ceea ce înseamnă că acesta este umplut până sus și trebuie golit mai rar.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Indicator al nivelului de umplere a coșului colector

Indicator al nivelului de umplere a coșului

Coșul colector aerodinamic, din plastic cu o capacitate mare, indică momentul în care cutia trebuie golită datorită indicatorului integrat al nivelului de umplere.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Atașarea și detașarea ușoară a coșului colector

Atașare și detașare ușoară

Adio dureri de spate și degete blocate. Datorită atasamentului EasyClick cu șină de ghidare, scoaterea și montarea coșului colector este o joacă de copil.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Tunderea gazonului la cea mai înaltă calitate

Cele mai bune rezultate de tundere

Fie că preferați tunderea și colectarea, mulcirea sau evacuarea laterală, carcasele noastre inovatoare vă garantează cele mai bune rezultate la îngrijirea gazonului. Gama noastră extinsă de accesorii oferă soluția potrivită pentru fiecare cerință.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Operarea optimă și eficientă a mașinilor de tuns gazon AL-KO

Operare optimă

Suporturile de comutare optimizate pentru aderență și cockpit-ul EasyDrive cu mâner moale (în funcție de model) facilitează enorm de mult tunderea gazonului. Tunderea gazonului este și mai confortabilă cu tracțiune pe roți sau, în funcție de model, cu Vario Speed cu reglare a vitezei.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Nu mai schimbați niciodată uleiul la motoarele Briggs & Stratton selectate

Gata cu schimbarea uleiului!

Datorită designului lor inovator și a răcirii optimizate a aerului, motoarele Briggs & Stratton Exi și InStart utilizează mult mai puțin ulei decât motoarele în 4 timpi comparabile. Datorită unei încălziri mai mici, proprietățile de lubrifiere ale uleiului sunt, de asemenea, păstrate mult mai mult timp, ceea ce înseamnă că este suficientă o reumplere în loc de înlocuire.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Mâner de transport integrat

Totul în mâner

Mânerul de transport frontal integrat nu este ideal doar atunci când este vorba de ridicarea mașinii de tuns iarba peste trepte sau obstacole. De asemenea, facilitează foarte mult transportul sau depozitarea mașinii de tuns gazonul.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Operarea optimă a mașinilor de tuns gazon AL-KO

Totul sub control

Mânerul de transport frontal integrat nu este ideal doar atunci când este vorba de ridicarea mașinii de tuns iarba peste trepte sau obstacole. De asemenea, facilitează foarte mult transportul sau depozitarea mașinii de tuns gazonul.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Cheie de siguranță

Pentru siguranța dumneavoastră

Cheia de siguranță protejează împotriva pornirii neintenționate la mașinile de tuns iarba pe baterii. Motorul pornește numai atunci când cheia este introdusă și rotită. După ce este scoasă, utilajul poate fi depozitat în siguranță.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Proiectate în Germania și fabricate în Austria

Proiectate în Germania, fabricate în Austria

În căutarea soluției optime, cu scopul de a crea o bucată din viitor. Majoritatea mașinilor noastre de tuns iarba sunt fabricate în Austria, ceea ce înseamnă unelte de grădină proiectate în Germania. De peste 50 de ani proiectăm și dezvoltăm unelte de grădinărit care combină spiritul inovator, cea mai înaltă calitate și tehnologia de ultimă oră. AL-KO, acestea reprezintă mașinile de tuns iarba fabricate în Austria încă din 1966.

Mașini de tuns gazonul electrice, confortabile

Coșul colector adună materialul tăiat și, datorită mânerului său practic de transport, precum și a deschiderii mari, permite o golire simplă și completă. Pentru a nu vă deranja vecinii, am pus un accent deosebit pe motoare de inducție extrem de silențioase și de înaltă calitate în mașinile noastre electrice de tuns iarba.

Mașini de tuns gazonul electrice: tundere silențioasă, rapidă și ușoară 

Atingerea visului de a avea un gazon bine îngrijit, pe care să stai afară și să te relaxezi, poate fi posibilă cu ajutorul unei mașini electrice de tuns iarba AL-KO. Acestea sunt extrem de ușoare și fac tunderea gazonului foarte confortabilă, cu un ghidon ergonomic și reglabil pe înălțime. Pentru o tăiere perfectă a gazonului, puteți modifica înălțimea de tăiere rapid și ușor la mașinile noastre de tuns iarba electrice.

Descoperiți gama noastră largă de mașini de tuns gazonul

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Mașini de tuns gazonul pe benzină

Mașini de tuns iarba pe benzină - folosite, încercate și testate de ani de zile

Mașinile de tuns iarba pe benzină sunt cele clasice din această gamă. Ele sunt folosite pentru a tunde suprafețe mari de iarbă, pante, terenuri dificile și grădini cu mulți copaci. Mașinile de tuns iarba pe benzină AL-KO sunt concepute pentru grădini cu o suprafață de până la 2.500 m². Datorită tracțiunii încorporate pe roți la unele modele, tunderea gazonului nu mai necesită aproape deloc forță.

Mașinile de tuns iarba pe benzină sunt independente, în special în grădinile mai mari cu pomi fructiferi, unde cele electrice își ating limitele sau sunt restricționate în utilizare de un cablu.

Iarba puțin mai înaltă, până la o anumită înălțime nu va mai reprezenta o problemă. Datorită motoarelor puternice și a formelor aerodinamice ale carcasei, această limită este clar împinsă în sus cu mașinile de tuns iarba pe benzină AL-KO.

| Tunderea rapidă a peluzelor mari: odată pornită, grădinarul poate începe și crea suprafețe mari într-un timp foarte scurt. Deoarece mașina de tuns gazonul este independentă fără fir, este garantat un grad ridicat de libertate de mișcare.

| Coșuri colectoare foarte spațioase, ușoare de umplut, adesea chiar cu indicator al nivelului de umplere, asigură intervale lungi de tundere.

Mașini de tuns gazonul AL-KO | Mașini de tuns gazonul electrice

Mașini de tuns gazonul electrice - ușoare și confortabile, ideale pentru peluze de dimensiuni mici și medii

Folosim avantajele motorului electric și le combinăm cu componente mecanice dovedite. Totul pentru o tundere perfectă a gazonului dumneavoastră. Datorită funcționării lor silențioase, mașinile de tuns iarba electrice sunt deosebit de potrivite pentru grădinile caselor cu terase cu grădini mai mici, sau pentru zonele locuite. Deoarece este necesar un cablu electric, recomandăm mașinile de tuns iarba electrice pentru grădinile mici și mijlocii de până la 900 de metri pătrați, cu doar câțiva copaci și alte obstacole. Greutatea lor ușoară, operarea confortabilă, motorul care necesită puțină întreținere, fără emisii și tăierea splendidă a gazonului vă vor impresiona și pe dumneavoastră.


| Operare ușoară

| Funcționare șilențioasă, fără emisii datorită motorului electric

| Greutate redusă pentru utilizare și manipulare ușoasră

Tunderea gazonului aproape de margini: Datorită geometriei speciale a carcasei, tundeți cu ușurință și pe lângă ziduri și garduri. . 

Funcția de mărunțire după nevi: pana de mulcire (inclusă la unele modele) poate fi atașată fără unelte. Resturile de iarbă deosebit de fine sunt încorporate în gazon ca îngrășământ natural.

Ușor de transportat: Datorită mânerului de transport integrat (la unele modele), mașina de tuns gazonul este ușor de transportat. Mașina de tuns iarba poate fi depozitată cu economie de spațiu cu ajutorul unui ghidon pliabil. Coșul colector poate fi îndepărtat în acest scop.

Mașini de tuns gazonul AL-KO| Msașini de tuns gazonul pe baterii

Mașini de tuns gazonul pe baterii: fără gaze de eșapament, fără cablu - dar cu putere maximă de tundere în grădinile de dimensiuni mici și medii

Mașinile noastre de tuns gazonul pe baterii sunt ideale pentru grădinile de până la 700 de metri pătrați.

Optați pentru o mașină de tuns iarba pe baterii dacă vă doriți un dispozitiv ușor și la îndemână, pe care îl puteți utiliza în mod flexibil și ușor, cu o rază de acțiune mare. Inima mașinilor de tuns iarba AL-KO pe baterii este o baterie Li-Ion de înaltă calitate. Tehnologia litiu-ion asigură ca bateria să nu se descarce singură și previne efectul de memorie, care ar reduce capacitatea efectivă a bateriei. În cazul familiei de baterii AL-KO de 36 V, diodele emițătoare de lumină oferă informații fiabile despre nivelul actual de încărcare. Astfel, vă puteți baza întotdeauna pe un utilaj puternic.

Mașinile de tuns gazonul pe baterii au o greutate extrem de redusă, este ușor de transportat și de depozitat. În acest scop, unele modele au ghidoane pliabile pentru o depozitare ușoară.


Mașini de tuns gazonul AL-KO |Sfaturi și îndrumări de la AL-KO pentru îngrijirea mașinii de tuns gazonul

Sfaturi și îndrumări

Înainte de a începe
Este foarte important: Înainte de a porni mașina de tuns gazonul pe benzină, trebuie să verificați mai întâi dacă există benzină în rezervor. Dacă aveți o mașină de tuns iarba pe benzină în 4 timpi, trebuie să verificați nivelul uleiului (cu ajutorul jojei). Acesta poate fi citit pe jojă.

Porniți mașina de tuns gazonul corespunzător
Pentru început, așezați mașina de tuns iarba pe o suprafață plană, fără pietre, bineînțeles - nu încă pe gazonul pe care doriți să-l tundeți. Iarba poate face ca pornirea să fie mai dificilă.

Tunderea gazonului
Regula generală în Europa Centrală este: înălțimea de 4-6 cm a gazonului este ideală. Indiferent dacă folosiți o mașină de tuns iarba pe baterii, electrică sau pe benzină - în mod ideal ar trebui să scurtați gazonul cu 1/3, dar aveți grijă în lunile secetoase, altfel marginile gazonului se vor usca.

Ce trebuie făcut atunci când motorul "se înfundă"?
Termenul "se înfundă" este folosit atunci când prea mult combustibil ajunge din carburator în camera de aprindere și se udă în acest proces. Soluția este simplă: deșurubați bujia, uscați-o cu grijă sau, dacă este necesar, folosiți o a doua bujie.

Iernare
Pentru a pregăti în mod ideal motorul mașinilor de tuns iarba pe benzină pentru faza de repaus din timpul iernii, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați rezervorul. Deoarece din cauza combustibilului care nu a fost utilizat pentru o perioadă lungă de timp carburatoarele își pierd capacitatea de aprindere, rezervorul trebuie golit. Pentru a elimina combustibilul până la ultima picătură, cel mai bine este să lăsați carburatorul la ralanti până când motorul se oprește singur. Schimbați uleiul de motor așa cum este scris în manualul de utilizare. La mașinile de tuns iarba pe benzină trebuie să verificați și bujiile. Dacă acestea sunt foarte murdare sau dacă distanța dintre electrozi nu se potrivește, ar trebui să duceți aparatul la un service.

Descoperiți mai multe informații despre mașinile de tuns gazonul AL-KO din clipurile video

Mașini de tuns gazonul AL-KO: Tehnologie inovatoare pentru o tăiere perfectă a gazonului. Decideți liber în funcție de cerințele dvs. când alegeți mașina de tuns iarba potrivită pentru dvs. din gama noastră largă - fie că sunteți în căutarea unui model entry-level la un preț rezonabil, a unei mașini premium convenabile sau a unei mașini eficiente și universale. Toate acestea vă conving cu o tehnologie sofisticată și inovatoare, cu echipamente bine gândite și confortabile și cu un motor care îndeplinește toate cerințele. Acest lucru face ca tunderea gazonului să fie o plăcere pe orice teren și în orice grădină.
 
Carcasele sunt realizate în mare parte din oțel robust acoperit cu pulbere sau din aluminiu durabil și rezistent, care sunt prelucrate în așa fel încât să asigure manevrabilitatea și ușurința de utilizare a mașinilor de tuns gazonul AL-KO. Unele modele pot tunde chiar și aproape de margine. Economisitoare de timp, practică și, mai presus de toate, optimă pentru gazon este posibilitatea de mulcire simultană la multe mașini AL-KO. Pana de mulcire inclus toacă resturile de gazon în carcasă, care apoi revin pe gazon.Cookies

AL-KO Geräte GmbH și partenerii săi au nevoie de consimțământul dvs. (faceți clic pe "Sunt de acord") pentru utilizărea individuală a datelor,  pentru a salva și / sau a prelua informații de pe un dispozitiv (adresa IP, ID-ul utilizatorului, informații despre browser). Cookie-urile, precum si datele cu caracter personal, sunt importante pentru ca site-ul sa poata functiona in conditii optime. Pentru a va oferi o experienta cat mai buna, foloseste cookies ca sa tina minte faptul ca v-ati inregistrat pe site, sa colecteze statistici anonime, sa va poata oferi functii avansate, precum si sa va livreze continut personalizat de marketing.

Utilizarea datelor

Utilizăm informațiile despre comenzi pe care le colectăm, în general, pentru a îndeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informațiilor dvs. de plată, organizarea transportului și furnizarea de facturi și / sau confirmări de comenzi). În plus, folosim aceste Informații de comandă pentru:

Comunicarea cu dvs;

În conformitate cu preferințele pe care le-ați împărtășit cu noi, vă vom oferi informații sau publicitate referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizăm informațiile despre dispozitiv pe care le colectăm pentru a ne ajuta să monitorizăm potențialele riscuri (în special adresa IP) și, în general, să îmbunătățim și să optimizăm site-ul nostru (de exemplu, generând analize despre modul în care clienții noștri navighează și interacționează cu Site-ul și pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing și publicitate)..