Aer curat pentru gazonul dumneavoastră

Pe lângă fertilizarea regulată, primăvara și toamna gazonul trebuie să treacă printr-un proces de aerare, pentru a ”putea respira”. Lamele de oțel ale scarificatorului pătrund în iarbă și îndepărtează temeinic paiele, precum și mușchiul și resturile de plante. După scarificare, zonele tratate trebuie fertilizate, reînsămânțate și udate temeinic.
Scarificarea gazonului este o metodă alternativă de îndepărtare a mușchiului sau a fânului de pe gazon și este un proces mai puțin invaziv. Valțurile sunt prevăzute cu mai mulți dinți de metal care răzuiesc ușor suprafața gazonului și îndepărtează eficient mușchiul și fânul. Aceste măsuri îmbunătățesc atât absorbția nutrienților, cât și irigarea și, în cele din urmă, promovează creșterea sănătoasă a gazonului.

Dintr-o gamă largă de scarificatoare / aeratoare de gazon pe baterii, electrice sau pe benzină de la AL-KO, veți găsi dispozitivul perfect pentru a vă ajuta în mod eficient gazonul.

Product filter
Beneficiile dumneavostră
Avantajele scarificatoarelor AL-KO | Adâncime de lucru reglabilă

Mereu la adâncimea de lucru 

Adâncimea de lucru poate fi setată la unul dintre cele cinci nivele cu o singură mișcare. Acest lucru este important, deoarece, de exemplu, lamele trebuie să atingă solul exact la nivel atunci când scarifică pentru a evita uzura inutilă și deteriorarea rădăcinilor gazonului.

Avantajele scarificatoarelor AL-KO | Ventilarea motorului

Ventilarea motorului

Sloturile de ventilație de dimensiuni mari asigură o ventilație suficientă a motorului și sunt integrate în carcasă în mod atractiv din punct de vedere optic.

Avantajele scarificatoarelor AL-KO | Coș colector inclus

Colectați resturile în timp ce scarificați

Toate scarificatoarele noastre sunt furnizate cu coșuri de colectare care pot fi montate pentru a colecta toate resturile îndepărtate de pe gazon în timp ce lucrați.

Avantajele scarificatoarelor AL-KO | Schimbarea valțului

Schimbarea valțurilor

Valțurile pot fi schimbate rapid și ușor, fără unelte, cu ajutorul unui șurub zimțat. Un indicator vizual de siguranță arată dacă rola a fost introdusă corect.

Scarificatoare AL-KO | electrice pe benzină sau pe baterii
Electrice pe benzină sau pe baterii

Peluzele de dimensiuni mici și medii pot fi scarificate rapid și ușor cu un utilaj electric, fără emisii și cu zgomot redus. AL-KO Combi Care 38 E Comfort sau AL-KO 36 V SF 4036 este ideal pentru acest lucru.

Avantajul unui scarificator pe benzină este flexibilitatea și lipsa cablurilor, ceea ce îl face ideal pentru o grădină mai mare sau pentru zonele greu accesibile. Motorul său puternic este, de asemenea, potrivit pentru scarificarea ierbii mai dure.

Scarificatoare AL-KO | Valț scarificator
Informații utile
Dacă vedeți mușchi sau resturi vechi de îndepărtat, este timpul să scarificați - chiar dacă buruienile se înmulțesc pe gazon, acesta este un semn clar că iarba de pe gazon nu crește corespunzător.

| Așa funcționează un scarificator
Scarificatoarele noastre au un valț scarificator cu lame de oțel care pătrund în sol pentru scurt timp la fiecare rotație.

| Reglarea înălțimii
Setați adâncimea corectă la scarificare, nu depășiți adâncimea de doi-trei milimetri. Coșul colector este  important pentru ca reziduurile să fie îndepărtate imediat.

| Starea pământului
Așa-numita "pâslă de gazon / mușchi" se formează cel mai adesea pe solurile argiloase, pe peluzele umbrite sau în zonele care tind să fie înecate în apă. Ar trebui să scarificați și să aerisiți mai des aceste soluri.

|Momentul potrivit pentru scarificare

Cel mai bun moment pentru scarificare este primăvara (aprilie) și toamna (septembrie). După scarificare, gazonul trebuie să aibă timp să se regenereze. Vă rugăm să tundeți în prealabil gazonul.

| Scarificatoare electrice sau pe benzină
Scarificatoarele electrice sunt potrivite pentru peluze de dimensiuni medii, au un nivel de zgomot redus și nu produc emisii. Scarificatoarele pe benzină pot fi utilizate în mod flexibil pe suprafețe mari.


Scarificatoare de gazon AL-KO | Cum funcționează scarificarea?
Scarificare și aerare

Fiecare proprietar de grădină visează la un gazon frumos, verde și luxuriant. Dar de ce unele grădini arată ca un deșert uscat, iar gazonul din grădina vecinului strălucește de cel mai frumos verde? În mare parte pentru că vecinul își scarifică și își aerisește regulat gazonul. Două procese care sunt esențiale pentru un gazon radiant:

Aerisirea este necesară pentru ca gazonul să poată absorbi suficienți nutrienți și să primească suficient aer pentru a respira din nou.  

Scarificarea simplu explicat este o aerare mai intensă, prin care se scarifică și firul de iarbă. Acest lucru slăbește și mai mult solul și îi permite acestuia să se regenereze minunat.

Grădinarii își scarifică de obicei gazonul primăvara, pentru a-l împrospăta după sezonul rece. Acest lucru ar trebui făcut din nou în toamnă. Mai ales dacă iarna precedentă a fost deosebit de grea. În acest fel, gazonul va primi din nou nutrienții necesari pentru a supraviețui bine iernii următoare.


Ce înseamnă mai exact scarificarea?

Un scarificator are un valț scarificator cu lame de oțel în trepte. Aceste lame pătrund în gazon și îndepărtează pâsla de gazon, mușchiul și resturile de plante. Aceasta poate fi comparată cu o greblă solidă, cu vârfuri înguste, care străpunge puțin solul și ia cu ea o parte din pâsla de gazon dorită atunci când este scoasă. Pentru suprafețe mici se poate folosi și această metodă, dar pentru suprafețe mari se recomandă un scarificator motorizat. Indiferent de tipul de utilaj folosit, este important să se îndepărteze părțile de plante care au murit în timpul iernii, deoarece acestea iau lumina și aerul de la iarba care a răsărit. Este important de reținut că trebuie scarificată doar gazonul uscat, proaspăt cosit.


Când și cât de des trebuie scarificat gazonul?

Gazonul nu trebuie scarificat prea devreme - numai atunci când înghețul poate fi exclus. De asemenea, este important ca solul să fie uscat. Pentru a obține un rezultat bun cu scarificarea, iarba trebuie mai întâi tăiată la o lungime de aproximativ 3-4 cm. Astfel, valțul scarificator poate trece mai ușor prin iarbă, în funcție de condițiile meteorologice din martie și aprilie. Este posibil și în septembrie, atâta timp cât există suficientă căldură în sol. este suficientă o scarificare o dată sau de două ori pe an.

Încă un sfat: Pâsla de gazon colectată nu se adaugă ulterior la compost.

De acest lucru trebuie să țineți cont atunci când aerisiți gazonul

Pe lângă scarificare, gazonul trebuie aerisit în mod regulat. Unele dintre utilajele noastre sunt deja echipate cu un valț de aerisire, pe lângă valțul scarificator inclus. Spre deosebire de scarificare, aerarea este posibilă mai des pe parcursul anului, astfel încât verdele rămâne proaspăt mai mult timp. În termeni tehnici, acest proces se numește "aerare".

Aerarea este un proces care se explică aproape de la sine. Gazonul este ușor marcat cu ajutorul valțului de aerare, care este dotată cu dinți de oțel cu arc. Procesul este important deoarece suprafața devine treptat mai densă și, astfel, nu mai primește oxigen. În plus, gazonul absoarbe mai bine apa după aerare și se previne așa-numita umiditate stagnantă. Prin urmare, substanțele nutritive ajung mai ușor la rădăcinile ierbii.


Recomandări după aerare și scarificare

În ambele cazuri, iarba trebuie apoi udată și fertilizată intens. Acest lucru este benefic pentru sol și pentru plantă, care, pe lângă oxigen, poate simți apa până la rădăcini. După scarificare, un îngrășământ are cel mai mare efect, deoarece substanțele nutritive pot fi absorbite și procesate cel mai bine. De asemenea, dacă este necesar, ar trebui să fie semănate semințe noi de gazon.

Concluzie: aerarea și scarificarea nu ar trebui să lipsească de la niciun grădinar. O dată sau de două ori pe an, un gazon are nevoie și de îngrijire exfoliantă, pentru ca acesta să apară și să crească plin de splendoare chiar și primăvara. Dacă vă țineți de acest lucru, nu va mai trebui să fiți invidios pe grădina vecinului.


Dispozitivele potrivite pentru scarificare

Atunci când cumpărați un scarificator, ar trebui să acordați o atenție deosebită lățimii de lucru și funcționalității duble (aerare și scarificare). În zilele noastre, scarificarea se realizează ocazional cu o unealtă manuală, de exemplu, o greblă sau un scarificator manual. Acest lucru face ca această lucrare să fie anevoioasă, să necesite multă muncă și, în cazul unui gazon mai mare, să fie greu de gestionat. Scarificatoarele electrice ușurează mult munca și reduc efortul depus. Utilajele colectează, de asemenea, pâsla și resturile de plante moarte într-un sac de colectare, astfel încât nu mai este necesară greblarea. La fel ca și mașinile de tuns iarba, scarificatoarele sunt disponibile în variante pe benzină sau electrice.

Cele alimentate cu benzină au, de obicei, motoare mai puternice și, prin urmare, sunt proiectate optim pentru peluze mai mari, în timp ce scarificatoarele electrice sunt deosebit de impresionante datorită greutății lor mai mici. Cel mai mare dezavantaj în acest caz este cablul de alimentare, care trebuie transportat pe parcursul întregului proces de lucru și trebuie mutat în mod regulat.

Utilizați scarificatorul în mod eficient    

Scarificați numai dacă nu este prea frig. După scarificare, gazonul are nevoie de umiditate pentru a se regenera. Când scarificați, lamele de oțel al valțului de scarificare smulg mușchiul, încurcăturile și iarba moartă din gazon. Acest lucru favorizează absorbția substanțelor nutritive de către plante și distruge mușchiul.

Pentru a scarifica eficient gazonul, vă recomandăm scarificatorul pe benzină AL-KO Combi Care 38 P Comfort, scarificatorul electric AL-KO Combi Care 36 E Comfort sau scarificatorul AL-KO Energy Flex cu baterie SF 4030. Practic: Echipate cu un coș de colectare, aceste utilaje adună resturile, astfel nu este necesară o greblare ulterioară. Îngrășământul se aplică după scarificare. Apoi se însămânțează iarba uniform cu mâna sau cu aparatul de împrăștiat și se udă viguros gazonul.


Cookies

AL-KO Geräte GmbH și partenerii săi au nevoie de consimțământul dvs. (faceți clic pe "Sunt de acord") pentru utilizărea individuală a datelor,  pentru a salva și / sau a prelua informații de pe un dispozitiv (adresa IP, ID-ul utilizatorului, informații despre browser). Cookie-urile, precum si datele cu caracter personal, sunt importante pentru ca site-ul sa poata functiona in conditii optime. Pentru a va oferi o experienta cat mai buna, foloseste cookies ca sa tina minte faptul ca v-ati inregistrat pe site, sa colecteze statistici anonime, sa va poata oferi functii avansate, precum si sa va livreze continut personalizat de marketing.

Utilizarea datelor

Utilizăm informațiile despre comenzi pe care le colectăm, în general, pentru a îndeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informațiilor dvs. de plată, organizarea transportului și furnizarea de facturi și / sau confirmări de comenzi). În plus, folosim aceste Informații de comandă pentru:

Comunicarea cu dvs;

În conformitate cu preferințele pe care le-ați împărtășit cu noi, vă vom oferi informații sau publicitate referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizăm informațiile despre dispozitiv pe care le colectăm pentru a ne ajuta să monitorizăm potențialele riscuri (în special adresa IP) și, în general, să îmbunătățim și să optimizăm site-ul nostru (de exemplu, generând analize despre modul în care clienții noștri navighează și interacționează cu Site-ul și pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing și publicitate)..